Veelgestelde vragen

Wat neem ik allemaal mee op kamp?
  • Voorzie elke dag reserve kledij om aan te trekken. Je zal niet elke dag super vuil worden, maar de kans zit er wel in. 
  • Hou ook rekening dat alles nat kan worden, dus neem verse kleren mee van ondergoed tot pull.
  • Let er ook op dat wanneer er op het programma gesproken wordt van wateractiviteiten, dat je verplicht schoenen moet aandoen. Een paar waterschoenen kan zeker geen kwaad. ( Dit mogen zeker oude schoenen zijn, je hoeft hiervoor niet speciaal schoenen te gaan kopen)
  • Een hoofddeksel tijdens de warme weken is aangeraden ! Wij voorzien voor iedereen zonnecreme.
  • Om verloren voorwerpen te vermijden vragen we alles te naamtekenen.
  • iPhone’s, iPad’s en andere technologieen neem je beter niet mee, we zijn de hele dag op avontuur, je zal toch geen tijd hebben om dit te gebruiken!
  • Enkele weken op voorhand krijg je nog een mail met meer specifieke zaken die je moet meenemen.
Mijn kind volgt een bepaald dieet

Het beste meld je dit even op de medische fiche van je kind. Deze zal namelijk gecontroleerd worden. Het kan zeker ook geen kwaad dit even te melden aan de animatoren en hoofdanimatoren. Zij houden hier rekening mee.

Kan ik mijn kamp gespreid betalen?

Wanneer je liever de betalingen spreid over een langere periode ( tot zelf na het kamp) is het belangrijk dat je dit kort via mail even aanvraagt. Op die manier kunnen wij samen met jullie naar een haalbare financiele oplossing zoeken. Aarzel dus zeker niet, en neem contact op met ons.

Mijn kind is te oud, wat nu?

We voorzien op elke locatie en periode een kamp voor de leeftijden van 6-16 jaar. Wij opteren er ook voor om je kamp te kiezen naargelang je specifieke leeftijdsgroep. Dit zorgt ervoor dat de activiteiten op jouw leeftijd afgestemd zijn. Indien je toch graag zou willen veranderen, laat dit even weten. Dan bekijken we dit samen ! Het heeft geen zin om de leeftijd bij de inschrijving aan te passen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de verzekering etc.

Wanneer krijgen we de kampinformatie?

Jullie kunnen 3 weken voor de start van het kamp extra informatie verwachten omtrent de inschrijving. Deze informatie zal per mail gestuurd worden naar jullie. Let je er dus zeker op dat de mail adressen die je ons geeft, de juiste zijn? 

In de mail zal de locatie van het kamp te vinden zijn, de uren waarop je verwacht zal worden, eventueel specifieke kledij voorwaarden etc. 
Als je nog vragen zou hebben, bel je gerust ons maar eens op. We helpen je met veel plezier verder ! 

Ik ben niet tevreden, waar kan ik dit kwijt?

Oei, dat is jammer ! 
Na elk kamp krijgen jullie een mail met de evaluatie van het kamp. Dit kan al een goed begin zijn. 
Wil je dit liever op een directere manier communiceren? Geen probleem, stuur ons een mailtje , dit geeft ons de kans op het probleem al eens op voorhand te bekijken en een antwoord te voorzien. Je zal binnen de 24u een antwoord van ons krijgen. Dit telefonnisch of via mail. Je kan ons altijd mailen op info@theoutsiderclub.be

Kan ik mijn kamp nog annuleren?

Door de deelnemer

Bij annulering bedragen de kosten afhankelijk van de datum van opzegging: 50% na inschrijving of 75% indien de annulering minder dan 30 dagen voor het kamp gebeurt. Indien de annulering minder dan 14 dagen voor het kamp gebeurt, wordt toch het volledige bedrag ingehouden. Uitzondering: bij ziekte, ongeval of sterfgeval in de familie bedragen de annulatiekosten 25 euro (administratiekosten).

Door The Outsider Club

De organisatie heeft het recht tot annulering zonder schadeloosstelling wanneer een kamp niet kan doorgaan bij gebrek aan voldoende aantal deelnemers of indien zich ernstige elementen voordoen die een normaal verloop van het kamp in gedrang kunnen brengen. In dit geval worden de ingeschrevenen  voor de aanvang van het kamp schriftelijk verwittigd. Bij annulering door The Outsider Club worden het deelnamebedrag integraal uitbetaald.

Oeps, iets vergeten. Wat nu?

Geen probleem ! Alle gevonden voorwerpen worden nog heel de zomer bijgehouden op de locatie. 
Je kan hiervoor best eens bellen of een mailtje sturen, dan leggen we met veel plezier de spulletjes klaar die vergeten zijn. 

Elke dag leggen we op het einde van de dag, de verloren voorwerpen ook al eens klaar. Kijk zeker eens hiertussen als er niets te vinden is.

Ps: Zet op alles je naam, zo vinden we het sneller terug.

Wanneer is mijn inschrijving succesvol?

Direct na je inschrijving krijg je een mail toegezonden met de status van je inschrijving. 

  • Inschrijving bevestigd: Er was nog plaats op het door jouw gekozen kamp. Je inschrijving is bevestigd wanneer je de betaling doet. Dit dient binnen de 14 werkdagen te gebeuren
  • Inschrijving op de wachtlijst: Er is geen plaats meer vrij voor dit kamp, je staat op de wachtlijst. Je krijgt hiervan een mail. Vanaf er plaats zou vrijkomen krijg je hiervan een mail. 
  • Inschrijving geannuleerd: Dit is in principe niet gebeurd zonder dat u hierover persoonlijk contact had met een medewerker. Indien u denkt deze mail onterecht te ontvangen, gelieve contact op te nemen met ons per mail.
Hoe ziet een dag op kamp eruit?

Een dag op externaatskamp
08u00 – 09u00: Gratis opvang voor alle kinderen die op externaatskamp zijn.
09u00 – 09u10: Groot gemeenschappelijk spel
09u10 – 10u30: Activiteit 1
10u30 – 10u45: 10 uurtje
10u45 – 12u00: Activiteit 2
12u00 – 13u00: Lunchpauze + vrij spel
13u00 – 14u30: Activiteit 3
14u30 – 16u00: Activiteit 4
16u00 – 17u30: Gratis opvang voor alle kinderen

Wie zijn de begeleiders op kamp?

Wij werken met enkel geattesteerde animatoren van minstens 16 jaar oud. Zij hebben allemaal het attest animator in het jeugdwerk behaald en zijn dus door de Vlaamse overheid erkend.
Elke week voorzien wij per groep van 10 deelnemers voorzien wij 1 avontuurlijke animator die heel de week instaat voor het kampen aanbod.
Ook is er op elke locatie een locatie verantwoordelijke en zijn er een of meerdere hoofdanimatoren die de jongeren ondersteunen en begeleiden op kamp.

Een ingevulde medische fiche, belangrijk?

Ja! Met een goed ingevulde medische fiche kan de begeleiding op een goede manier handelen wanneer er iets mis zou lopen.

Wij vragen ook enkel maar de relevante informatie, deze kan op elk moment aangepast worden via je profielpagina.

Voor speciale zaken, (zoals bv een epi-pen, medicatie) zal de begeleiding samen met de hoofdanimator nog eens extra uitleg vragen aan de start van een kamp.